Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС Миколаївщини разом з іншими регіонами проводить перевірки підприємців щодо реалізації неякісного алкоголю: виявлено незаконну продажу алкоголю через мережу Інтернет

опубліковано 17 березня 2021 о 08:42

Фахівцями управління податкового аудиту ГУ ДПС у Миколаївській області було виявленено Інтернет сайт, через який здійснювалась незаконна реалізація тетрапаків «елітних» алкогольних напоїв сумнівного походження та які мають невисоку ціну.

Через мережу Інтернет (сайт https://alcodutyfree.com.ua) було замовлено декілька тетрапаків цих «елітних напоїв» (зокрема горілки Finlandia та інших). Отримання товарів відбувалось через відділення оператора поштового зв`язку. Таким чином, було встановлено, що постачання незаконних «алкогольних» напоїв відбувається з Вінницької області.

Усю отриману інформацію про незаконну діяльність направлено до Вінницької області. За результатами розгляду даної інформації внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів). У свою чергу, фахівцями податкової міліції ГУ ДФС у Вінницькій області за результатами проведеного обшуку було встановлено місце зберігання незаконно виготовлених алкогольних напоїв у кількості 2340 л, розфасованих в упаковку типу bag-in-box під виглядом світових брендів. Наразі, незаконну продукцію вилучено, слідчі дії тривають.

Головне управління ДПС у Миколаївській області роз`яснює громадянам, що ціни на алкогольні напої не можуть бути значно дешевше ринкових цін, на них мають бути акцизні марки встановленого зразку, а упаковка bag-in-box не використовується при реалізації міцних напоїв в Україні. Ця продукція дуже сумнівної якості та шкідлива для здоров`я.

Звертаємося з проханням до небайдужих громадян, у разі, якщо вам стануть відомі факти здійснення господарської діяльності без застосування касових апаратів, нелегального продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів, повідомляйте Головне управління ДПС у Миколаївській області у формі звернення на адресу: м. Миколаїв, вул. Лягіна, 6 або на електрону поштову скриньку: mk.zvernennya@tax.gov.ua