Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За ліцензії на право торгівлі у роздріб алкоголем і тютюном підприємці сплатили 3,1 млн гривень

опубліковано 23 березня 2021 о 08:51

Суб’єкти господарювання усіх форм власності мають право на роздрібну торгівлю алкогольними напоями  та/або тютюновими виробами за наявності у них відповідних ліцензій. Плата за ліцензії здійснюється щоквартально, рівними частинами, і зараховується до місцевих бюджетів.

Як повідомили в управлінні контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Миколаївській області, у січні – лютому 2021 року до місцевих бюджетів Миколаївщини надійшло 3,1 млн грн плати за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробам.

Слід зазначити, що за 2 місяці поточного року платникам регіону видано 862 ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами, з них 465 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, 397 ліцензій на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість виданих ліцензій збільшилась на 59 ліцензій, або на 7,3 відсотка. За вказаний період, анульовано 202 ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість анульованих ліцензій зменшилась на 5 ліцензій, або на 2,7 відсотка.

Нагадуємо, Державною податковою службою України створено новий сервіс щодо оперативного автоматизованого повідомлення суб’єктів господарювання про сплив терміну чергового платежу за ліцензію, призупинення дії ліцензії, анулювання ліцензії на певний вид діяльності. Повідомлення про внесення чергового платежу за ліцензію автоматично формується в інформаційно-телекомунікаційних системах ДПС та направляється суб’єкту господарювання до настання терміну сплати за ліцензію через «Електронний кабінет».

Інформація про діючі ліцензії знаходиться у відкритому доступі та постійно оновлюється на субсайті ГУ ДПС у Миколаївській області за посиланням: https://mk.tax.gov.ua/reestr-vidanih-licenziy