Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роботодавці Миколаївщини перерахували на соціальні потреби 2,19 млрд грн ЄСВ

опубліковано 13 травня 2021 о 09:09

Як повідомили у Головному управлінні ДПС у Миколаївській області, у січні-квітні 2021 року платники податків Миколаївщини перерахували до пенсійного та соціальних фондів 2,19 млрд грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Порівнюючи цей показник з січнем-квітнем минулого року, спостерігається збільшення сплати  ЄСВ на 360 млн грн або на 19,7 відсотка.

Нагадуємо, що єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування засобами програмного забезпечення автоматично розподіляється Державною казначейською службою України за видами загальнообов’язкового державного соціального страхування відповідно до визначених пропорцій та перераховується за призначенням – на рахунки, відкриті в Державній казначейській службі до фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування та пенсійного страхування.

Податкова служба Миколаївщини наголошує, що лише легальна робота передбачає належні відрахування до бюджету. Саме тому податківці й надалі контролюватимуть дотримання податкового законодавства при виплаті заробітної плати та інших доходів громадянам з метою виконання покладених завдань із забезпечення реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску для своєчасного здійснення пенсійних виплат і соціальних допомог.