Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 200 літрів алкогольних напоїв вилучено з незаконного обігу у м. Миколаєві

опубліковано 31 травня 2021 о 15:54

З метою детінізації на території Миколаївщини ринку підакцизних товарів Головним управлінням ДПС у Миколаївській області систематично здійснюються заходи, спрямовані на виявлення та упередження фактів незаконного виготовлення, обігу та реалізації підакцизної продукції. Зазначені заходи супроводжуються проведенням ефективної роз’яснювальної та профілактичної роботи з суб’єктами господарювання щодо адміністративної та кримінальної відповідальності за порушення порядку реалізації підакцизних товарів.

Але, окремі  суб’єкти підприємницької діяльності продовжують порушувати вимоги чинного законодавства.

Так, нещодавно, на підставі ухвали слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва співробітниками ГУ ДФС у Миколаївській області спільно із фахівцями управління податкового аудиту ГУ ДПС у Миколаївській області під процесуальним керівництвом Миколаївської обласної прокуратури в одному з магазинів на привокзальній площі у м. Миколаєві проведено санкціонований обшук, в ході якого  виявлено та вилучено з незаконного обігу алкогольних напоїв у кількості понад 200 л. на загальну суму понад 40 тис. гривень. Спиртовмісна рідина прозорого кольору розлита в пластикову тару, а також алкогольна продукція у склі з марками акцизного податку України, які викликають сумніви у їх справжності.

Слідчі дії тривають. Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням фінансових розслідувань при супроводженні управління боротьби з фінансовими злочинами ГУ ДФС у Миколаївській області.