Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Списання фінансових санкцій: податківці активізують роботу з платниками податків

опубліковано 01 червня 2021 о 16:12

Як відомо, 10 грудня 2020 року набрав чинності Закон України від 04 грудня 2020 року № 1072-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», яким регулюються питання прощення фінансових санкцій за умови сплати платниками податків основної суми податкового боргу, а саме списання пені та штрафних санкцій у разі погашення платниками податків податкового боргу, що виник станом на 01.11.2020, протягом 6 місяців з дня набрання чинності Закону № 1072 та за умови сплати поточних податкових зобов’язань (п. 2.3 підр. 10 розд. XX ПКУ).

Про порядок реалізації положень вищезазначеного нормативного документу говорили сьогодні на позачерговій zoom-конференції в.о. заступників начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Вікторія Кваша та Ольга Купчишина, начальник управління по роботі з податковим боргом Олександр Школяр, представники районних секторів по роботі з податковим боргом цього ж управління та представники ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області.

Податківці обговорили граничний термін подання платниками податків заяв про наміри скористатися вищевказаними нормами Закону № 1072 – це 09 червня 2021р. Крім того, керівництвом ГУ ДПС у Миколаївській області наголошено на необхідності активізації роз’яснювальної роботи з підприємствами, установами, організаціями, фізичними особами-підприємцями, та у разі необхідності – на залученні до співпраці представників об’єднаних територіальних громад.