Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС Миколаївщини інформує: сума сплачених податків за 5 місяців року досягла трендової позначки - понад 5,5 мільярдів гривень

опубліковано 01 червня 2021 о 16:16

Головне управління ДПС у Миколаївській області інформує, що у січні - травні 2021 року до бюджетів усіх рівнів мобілізовано понад 5,5 млрд грн податків і зборів, до державної скарбниці платниками Миколаївщини сплачено майже 2,5 млрд грн, до місцевих бюджетів надійшло понад 3 млрд гривень.

 Формує позитивну динаміку податкових надходжень активна позиція соціально відповідального бізнесу і системна співпраця з владою та громадами Миколаївщини.

Слід зазначити, що державний бюджет значною мірою поповнюється завдяки бюджетоформуючим податкам, а саме, за 5 місяців поточного року вагомі надходження забезпечено завдяки сплаті податку на додану вартість - понад 1 млрд грн, податку на доходи фізичних осіб – 720,3 млн грн, податку на прибуток – 383,4 млн грн, військового збору – 198,9 млн гривень.

Місцевий бюджет у значній мірі формується у результаті сплати: податку на доходи фізичних осіб – 2,2 млрд грн, єдиного податку – 409,7 млн грн, земельного податку та орендної плати за землю – 291,8 млн гривень. Це показники 5 місяців поточного року.

ГУ ДПС у Миколаївській області дякує платникам податків, які розуміють наскільки важливою є бюджетна стабільність, за громадянську позицію, свідоме ставлення до виконання конституційного обов'язку щодо сплати податків до бюджетів усіх рівнів та сподівається на подальшу плідну співпрацю задля фінансової стабільності та добробуту Миколаївщини.