Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці та представники територіальних громад обговорили резерви збільшення надходжень до місцевих бюджетів Миколаївщини

опубліковано 07 червня 2021 о 08:41

Про стан наповнення бюджетів громад, резерви збільшення їх дохідної частини під час курортно-туристичного сезону – 2021 за рахунок придбання ліцензій для торгівлі підакцизними товарами, сплати акцизного податку суб’єктами господарювання говорили у п’ятницю під час онлайн-конференції в.о. начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Вікторія Кваша та представники Березанської, Коблівської, Очаківської та Чорноморської територіальних громад.

У заході також взяли участь начальник управління контролю за підакцизними товарами Владислав Ракіпов, начальники Березанської, Очаківської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області.

Після обговорення проблемних питань щодо легалізації роздрібної торгівлі підакцизними товарами, застосування реєстраторів розрахункових операцій та повноти надходжень податків і зборів до місцевих бюджетів під час курортного сезону, Вікторія Кваша наголосила, що органи державної податкової служби готові спільно працювати в напряму розширення бази оподаткування. Учасники заходу були одностайні у думці, що громади з достатнім рівнем надходжень до бюджету можуть забезпечувати соціально-економічний розвиток територій,  реалізовувати соціальні та інфраструктурні проєкти, створювати умови для розвитку підприємництва та залучення інвестицій.

Другим питанням порядку денного стало обговорення пілотного проєкту щодо взаємодії територіальних громад з податковими органами, а саме створення паспортів територіальних громад, визначення потенціалу їх податкової спроможності, відпрацювання моделі взаємодії податкових органів та територіальних громад з метою покращення адміністрування місцевих податків.