Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ольга Купчишина провела чергову online нараду: питання залучення до декларування громадян, які отримали доходи за специфічними ознаками, перебуває на особливому контролі

опубліковано 10 червня 2021 о 08:00

Незважаючи на той факт, що кампанія декларування громадянами доходів, одержаних у 2020 році, завершилась у травні, ДПС Миколаївщини вживаються заходи щодо залучення до декларування осіб, які не прозвітували за минулорічні доходи у визначені законодавством терміни.

9 червня в.о. заступника начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Ольгою Купчишиною разом з начальником управління податкового адміністрування фізичних осіб Галиною Боненко, заступником начальника управління – начальником відділу адміністрування податків і зборів фізичних осіб та єдиного внеску управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Миколаївській області Вікторією Трофіменко, головним державним ревізором-інспектором цього ж підрозділу Ларисою Ярош проведено online нараду з керівниками підрозділів управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Миколаївській області.

Під час наради розглянуто питання реалізації заходів у напрямку залучення до декларування осіб, які у минулому році отримали доходи за ознаками, що мають пряму дію із виникнення обов’язку з подання декларацій і визначення податкових зобов’язань зі сплати ПДФО та військового збору.

Зокрема мова йшла про декларування: частини доходів від операцій з продажу або обміну об’єктів рухомого майна; інвестиційного прибутку від проведення платником ПДФО операцій з цінними паперами, деривативами та корпоративними правами, випущеними в інших, ніж цінні папери формах; доходу, отриманого платником ПДФО унаслідок приймання ним у спадщину чи дарунок коштів, майна чи немайнових прав від фізичної особи, що не є членом сім’ї І або ІІ ступенів споріднення; доходу, отриманого платником ПДФО унаслідок приймання ним у спадщину чи дарунок коштів, майна, майнових чи немайнових прав від нерезидента або отриманий нерезидентом; доходу отриманого платником ПДФО як додаткове благо.

«Метою проведення сьогоднішньої наради є активізація дій щодо залучення даної категорії громадян до звітування за минулорічні доходи. Адже, кошти, які за результатами декларування надійдуть до бюджету, можна буде спрямувати на розвиток інфраструктурних, соціальних та економічних проєктів регіону. Результати проведеної роботи за підсумками сьогоднішньої зустрічі буде розглянуто під час наступної оперативної наради», – підсумувала Ольга Купчишина.