Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ольга Купчишина обговорила з КП «Міськводоканал» Баштанської міської ради шляхи погашення заборгованості зі сплати податкових зобов’язань до бюджету

опубліковано 18 червня 2021 о 15:17

Сьогодні у податковій службі Миколаївщини, під головуванням в. о. заступника начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Ольги Купчишиної, відбулась робоча зустріч щодо погашення заборгованості зі сплати податків та зборів до бюджету з керівником КП «Міськводоканал» Баштанської міської ради Віктором Котом, Баштанським міським головою Олександром Береговим, заступником Баштанського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександром Васильєвим та начальником юридичного відділу виконкому Баштанської міської ради Ольгою Ситник.

У зустрічі також взяли участь начальник управління по роботі з податковим боргом ГУ ДПС у Миколаївській області Олександр Школяр, начальник управління супроводження судових справ ГУ ДПС у Миколаївській області Олена Рибальченко та начальник Баштанської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Левон Мелтонян.

За словами Ольги Купчишиної робота щодо погашення податкового боргу є одним із основних пріоритетів діяльності ГУ ДПС у Миколаївській області. Адже, податкова заборгованість – це додаткові надходження, той резерв, який спрямовується на виконання дуже важливих соціальних зобов’язань перед громадянами.

В рамках зустрічі було розглянуто перспективи погашення податкового боргу комунальним підприємством «Міськводоканал» Баштанської міської ради, роз’яснено основні принципи та процедури його погашення. Окрему увагу зосереджено на застосування процедури розстрочення, яка надає можливість платнику своєчасно виконувати свої зобов’язання перед державою та уникнення накопичення боргів, шляхом проведення поступових розрахунків з бюджетом, адже платники отримують можливість вийти із скрутного становища та залишитись платоспроможними.

«Ми завжди відкриті та готові допомагати сумлінному бізнесу оперативно вирішувати проблемні питання у рамках правового поля, саме тому я сподіваюсь, що результатом сьогоднішньої зустрічі стане вжиття активних заходів щодо погашення існуючого податкового боргу та недопущення його формування у майбутньому», – підсумувала Ольга Купчишина.