Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Студентам – про податки і не тільки

опубліковано 01 липня 2021 о 11:44

В рамках проведення навчальної практики «Правові основи господарської діяльності» для здобувачів вищої освіти другого року навчання факультету менеджменту в Миколаївському національному аграрному університеті в.о. заступника начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Ольгою Купчишиною та заступником начальника управлiння – начальником вiддiлу супроводження в судах податкових cпopiв за позовами органів ДПС управління супроводження судових справ ГУ ДПС у Миколаївській області Павлом Майстренком проведено тематичну лекцію.

Павло Майстренко розповів студентам про правове регулювання господарської діяльності, детально зупинившись на визначенні основних термінів та кола учасників господарських відносин. Доповідач приділив увагу огляду механізмів та стадій регулювання господарської діяльності, визначенню ролі держави у правовому регулюванні суспільних відносин.

Ольга Купчишина презентувала слухачам інформацію щодо діяльності ГУ ДПС у Миколаївській області, основних завдань та ролі органу у наповненні державного та місцевих бюджетів, організаційної структури та функціональних повноважень структурних підрозділів.

Корисною та новою для студентів стала інформація щодо важливості дотримання норм чинного податкового законодавства, шляхів убезпечення від дій фінансових шахраїв, можливостей працевлаштування в ГУ ДПС у Миколаївській області тощо.

Активним та цікавим стало обговорення теми лекції. Безліч питань надійшло від студентів щодо видів податків і зборів, порядку надання податкової знижки на оплату за навчання, перспектив кар’єрного зростання в органах податкової служби. Крім того, цікавилися слухачі і практичним досвідом роботи в службі, запитували про тематику та порядок судових позовів органів ДПС,  порядок здійснення контрольно-перевірочних заходів.

«Майбутні професіонали мають бути всебічно обізнаними, знання податкового законодавства не лише сприяє розширенню світогляду та професійній орієнтації, а й стане в нагоді в дорослому житті», – наголосила наприкінці зустрічі Ольга Купчишина та висловила сподівання, що  організація спільних лекцій, спрямованих на становлення високого рівня податкової культури майбутніх платників, стане доброю традицією.