Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У взаємодії з бізнесом ДПС Миколаївщини забезпечено до бюджету понад 6,6 мільярдів гривень

опубліковано 05 липня 2021 о 08:56

Підсумовуючи роботу за перше півріччя 2021 року начальник ГУ ДПС у Миколаївській області Дмитро Прокоф’єв наголосив, що за перше півріччя  поточного року доходи зведеного бюджету зросли майже на півмільярда гривень порівняно з минулорічними. За його словами, податкова служба активно працює над тим, аби своєчасність та повнота наповнення бюджету підкріплювались сучасним сервісним супроводженням платників, професійною протидією спробам мінімізації механізму оподаткування через спроби формування схемного податкового кредиту та використання «послуг» суб‘єктів групи ризику.

Так, у першому півріччі року до бюджетів усіх рівнів мобілізовано понад 6,6 млрд грн податків і зборів, що перевищує показник минулого року на 475 млн грн. До державної скарбниці забезпечено майже 2,9 млрд грн, до місцевих бюджетів - 3,7 млрд грн. За обсягами надходжень основними джерелами наповнення державної казни стали: податок на додану вартість, якого сплачено понад 1,2 млрд грн, податок на доходи фізичних осіб – 891,3 млн грн, податок на прибуток – 393,9 млн грн, військовий збір – 247,7 млн грн. Місцеві бюджети поповнено завдяки бюджетоформуючим податкам: податку на доходи фізичних осіб – майже 2,7 млрд грн, єдиному податку – 447,3 млн грн, платі за землю – 361 млн гривень.

Дмитро Прокоф’єв: «Ще раз наголошую, що забезпечення вагомих надходжень до бюджетів відбувається за рахунок системного підходу до прогнозно-аналітичної роботи, комплексного відпрацювання податкових ризиків, зусиль із легалізації «тіньових» зарплат та зайнятості населення при відсутності будь-якого тиску на бізнес».