Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Спільними зусиллями до сплати податкових боргів

опубліковано 07 липня 2021 о 14:11

Наявність податкового боргу є загальнодержавною проблемою, так як ненадходження коштів до бюджету в запланованих обсягах безпосередньо впливає на фінансування державних програм соціально-економічного розвитку.

Для боржника затримка перерахування до бюджету суми узгодженого грошового зобов’язання може призвести до опису майна в податкову заставу, стягнення коштів боржника, продаж його майна, стягнення дебіторської заборгованості. Крім того, в деяких випадках на майно божника може бути накладено арешт.

Питання скорочення податкового боргу та заборгованості з єдиного соціального внеску залишається пріоритетним напрямком роботи податкової служби та свідчить про ефективність її діяльності. З метою регулювання питання своєчасної сплати податкових зобов’язань днями в ГУ ДПС у Миколаївській області відбулась робоча зустріч в.о. заступника начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Ольги Купчишиної, начальника управління по роботі з податковим боргом Олександра Школяра з в.о. директора ДП «Племрепродуктор «Степове» Олександром Совою.

Розпочинаючи зустріч, Ольга Купчишина зазначила, що на 01 червня поточного року підприємство заборгувало до зведеного бюджету 6,6 млн грн, у тому числі до державного бюджету – 1,5 млн грн. Сума боргу з ЄСВ станом на 01.06.2021 склала 3,3 млн грн. «Погашення податкової заборгованості є надзвичайно важливим і як для суб’єктів господарювання, так і для держави і цілому. Без своєчасної сплати податків, які формують левову частину бюджету, держава не зможе виконувати функції соціального забезпечення, оборони, розвитку інфраструктури тощо», – акцентувала увагу податківець.

З метою пошуку шляхів погашення боргу учасники обговорили основні принципи та процедури його погашення, джерела сплати грошових зобов’язань.

Олександр Сова запевнив, що з підтримкою та розумінням податківцями проблем найближчим часом борги підприємства будуть повністю ліквідовані.