Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання проведення кампанії з одноразового добровільного декларування обговорено під час online наради ДПС у Миколаївській області

опубліковано 05 серпня 2021 о 08:12

Про початок проведення кампанії з одноразового добровільного спеціального декларування з 1 вересня 2021 року йшла мова під час online наради ДПС у Миколаївській області. Головувала на нараді в. о. заступник начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Ольга Купчишина. У нараді також взяли участь начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб Галина Боненко, завідувач сектору інформаційної взаємодії Юлія Чокова, начальники ДПІ та керівники відділів податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб.

На початку наради Ольга Купчишина зазначила, що головним очікуванням від реалізації норм закону щодо добровільного декларування є не надходження значних коштів безпосередньо від декларування, а вирішення проблеми щодо легалізації доходів та власності. «Добровільне декларування доходів – є правом, а не обов’язком громадянина. Виключно за власним бажанням, особа може задекларувати свої активи, які раніше не були оподатковані», – зазначила Ольга Купчишина.

Галина Боненко роз’яснила присутнім основні моменти щодо особливостей проведення кампанії з одноразового добровільного декларування. Окрему увагу приділено розгляду переліку осіб, які можуть подавати одноразову добровільну декларацію, також обговорено об’єкти декларування та визначено перелік активів, які не можуть бути об’єктами декларування.

Юлія Чокова доповіла про проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо «податкової амністії» та окреслила основні вектори її проведення. За її словами, сьогодні платники податків мають отримати як найбільше достовірної та оперативної інформації щодо проведення одноразового добровільного декларування. Саме тому, зараз необхідно докласти максимум зусиль для забезпечення проведення якісної інформаційно-роз’яснювальної кампанії із залученням різноманітних каналів комунікації.

За результатами проведення наради, прийнято ряд організаційних рішень, направлених на створення сприятливих умов для одноразового добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету.