Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платниками Миколаївщини сплачено до бюджету майже 4 млрд грн ЄСВ

опубліковано 05 серпня 2021 о 09:18

Своєчасна сплата єдиного соціального внеску гарантує громадянам право на соціальний захист, а саме допомогу на випадок безробіття, нещасних випадків, професійних захворювань, гідне пенсійне забезпечення та інші виплати.

У січні–липні 2021 року платниками податків у Миколаївській області сплачено до бюджету майже 4 млрд грн єдиного соціального внеску, що на 708,8 млн грн або на 21,6 відс. більше ніж у відповідному періоді 2020 року.

Позитивної динаміки надходжень з ЄСВ досягнуто завдяки прозорому адмініструванню податків, покращенню сервісного обслуговування платників, проведенню активної роз’яснювальної і профілактичної роботи з роботодавцями щодо підвищення рівня оплати праці найманим працівникам, вжиттю заходів з детінізації доходів та легалізації зайнятості населення.

Нагадуємо, що єдиний внесок на загальнообов’язкове соціальне страхування є основним джерелом наповнення фондів соціального страхування, за рахунок яких фінансуються державні соціальні програми, здійснюється виплата пенсій, матеріальної допомоги громадянам тощо.

Спілкуватися з Податковою службою та отримувати більше цікавої інформації можна дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX», на сторінках у мережі Facebook – www.facebook.com/TaxUkraine (сторінка ДПС України) та www.facebook.com/tax.mykolaiv (сторінка ГУ ДПС у Миколаївській області).