Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За два місяці 2023 року громадяни та бізнес Миколаївщини перерахували до бюджетів 2,8 мільярди гривень

опубліковано 07 березня 2023 о 11:12

Платники податків Миколаївщини у складний для нашої країни час продовжують підтримувати економічну стабільність України, сумлінно сплачуючи до бюджету податки. Завдяки їхній активній громадянській позиції держава стабільно отримує кошти для забезпечення Збройних Сил України та здійснення соціальних виплат.

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Ігор Кузьмін, у січні – лютому 2023 року до зведеного бюджету України від платників Миколаївщини надійшло 2,8 млрд грн податків і зборів. 

До державної скарбниці мешканці та бізнес Миколаївщини сплатили 948,7 млн гривень. З них податок на доходи фізичних осіб – 400,6 млн грн, що майже на 45 відс. більше, ніж у аналогічному періоді 2022 року. 

Також, серед основних бюджетоформуючих платежів лідирують: 

податок на додану вартість – 331 млн грн, 

військовий збір – 151,3 млн грн, 

податок на прибуток – 38,3 млн гривень. 

Доходи місцевих бюджетів упродовж перших двох місяців року склали майже 1,9 млрд гривень. У порівнянні з січнем – лютим аналогічного періоду 2022 року додатково забезпечено 376,3 млн гривень.

«Дякую всім, хто сумлінно ставиться до сплати податків в умовах воєнного стану. Ваш внесок допомагає забезпечувати необхідні ресурси для захисту нашої країни. Зі свого боку, податкова служба області пропонує представникам бізнес-спільноти  якісні електронні сервіси. Для збереження часу та задля безпеки в податковій службі можна отримати чимало послуг за допомогою онлайн-сервісів», – зазначив в. о. начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Ігор Кузьмін.