Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податковою службою Миколаївщини проведено зустріч із студентами в онлайн форматі

опубліковано 02 жовтня 2023 о 13:17

Головне управління ДПС у Миколаївській області активно співпрацює з навчальними закладами щодо виховання високої податкової культури майбутніх платників податків. Так, у середу проведено зустріч заступника начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Ольги Купчишиної зі студентами 3 курсу кафедри фінансів і кредиту факультету економічних наук Чорноморського національного університету ім. Петра Могили у форматі конференції на платформі ZOOM.

Ольга Купчишина поспілкувалася зі студентами щодо діяльності податкової служби, відновлення роботи та умов для повноцінного життя людей в умовах воєнного стану. Розповіла присутнім про принципи роботи податкової служби, її структуру, види податків та надала роз’яснення щодо норм податкового законодавства. Висловила пропозиції щодо удосконалення навчальних планів спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа і страхування» за бакалаврським та магістерським рівнями.

Поінформувала студентів про початок кампанії декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році. Зазначила, що декларування доходів – це особистий внесок кожного українця у фінансову підтримку держави, забезпечення її обороноздатності та стабільності. Окресливши основні аспекти кампанії, зосередила увагу слухачів на праві платника податків скористатися податковою знижкою, у випадку зі студентами – це можливість отримання податкової знижки за навчання у вищому навчальному закладі.

Оскільки присутні на зустрічі студенти здобувають освіту за економічним фахом, під час зустрічі Ольга Купчишина ознайомила молодь з особливостями роботи податківців, проходженням практики та можливістю у майбутньому працевлаштуватися в Головному управлінні ДПС у Миколаївській області.

«Головне управління ДПС у Миколаївській області завжди приділяє особливу увагу вихованню податкової культури молоді. Сьогодні дуже важливо аби молоде покоління не лише з розумінням ставилося до обов’язку сплати податків, а й було підтримкою у такій значущій справі, як наповнення бюджету та забезпечення фінансової стабільності держави, особливо в умовах воєнного стану. Тому ознайомлення студентів з особливостями праці в податковій службі Миколаївщини є важливим заходом як для молоді, так і для податківців», - зазначила Ольга Купчишина. 

Підсумувала, що проведення таких зустрічей – ефективна практика роботи з майбутніми платниками податків, адже це можливість для студентів отримати кваліфіковані відповіді на актуальні питання та всебічно дізнатися про діяльність податкової служби Миколаївщини.