Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Миколаївщини проводять інформаційні рейди щодо дотримання законодавства у сфері розрахункових операцій

опубліковано 15 грудня 2023 о 12:47

Податківці Миколаївській області продовжують інформувати підприємців про важливість та переваги використання реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.  

Так, фахівці управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Миколаївській області провели черговий роз’яснювальний рейд з підприємцями, що провадять господарську діяльність на території Новобузького району Миколаївщини.

Податківці нагадали, з 01.10.2023 відновлено застосування штрафних санкцій за порушення Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг» стосовно усіх суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. У разі встановлення контролюючими органами факту не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, буде вжито фінансові санкції. 

Представники податкової служби під час спілкування з підприємцями пояснили, що для проведення розрахунків суб’єкт господарювання самостійно обирає, яким пристроєм йому користуватися - РРО чи ПРРО. Якщо надає перевагу програмному РРО, то може обрати безоплатний ПРРО від ДПС або комерційний ПРРО. ПРРО від ДПС, як і всі інші ПРРО, підлягає реєстрації в контролюючому органі. 

Фахівці ДПС Миколаївщини зазначили, що від повноти обсягу розрахункових операцій, проведених через РРО/ПРРО, та повноти сплати залежить обсяг надходжень до бюджету, адже для країни наразі важлива кожна сплачена до бюджету гривня. 

Тож, дотримання законодавства у сфері розрахункових операцій усіма учасниками ринку гарантує як рівні конкурентні умови та надходження до бюджету, так і захист прав споживачів тощо. 

Дякуємо кожному за активну громадянську позицію, прозоре ведення бізнесу, підтримку Збройних Сил України, що наближає нас до Перемоги!