Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС Миколаївщини: Виявлено порушення в реалізації паливно-мастильних матеріалів

опубліковано 22 грудня 2023 о 14:55

Головне управління ДПС у Миколаївській області за результатами відпрацювання суб’єктів господарювання, які здійснюють реалізацію паливно-мастильних матеріалів на газових автозаправочних станцій (далі – ГАЗС) повідомляє наступне.

Під час проведення у грудні 2023 року фактичних перевірок мережі ГАЗС на території міста Миколаєва фахівцями ГУ ДПС у Миколаївській області встановлені численні порушення щодо реалізації скрапленого газу споживачам. 

Податківці виявили, що скраплений газ не було обліковано за первинними документами і його реалізація здійснювалась з численними порушеннями порядку проведення розрахунків. У результаті перевірок очікувана сума штрафних санкцій склала понад 700 тис. гривень.

Звертаємо увагу споживачів, що реалізація паливно-мастильних матеріалів без касового чеку, а особливо з «дешевими» цінами вважається незаконною діяльністю. А використання неякісного палива «незрозумілого походження» гарантовано призведе до ремонту автомобіля, і при відсутності фіскального чеку не можливо буде довести провину власників таких АЗС.

ДПС Миколаївщини нагадує, що з кожного сплаченого чеку гроші перераховуються на безпеку нашої країни, тоді як «чорна готівка» йде лише у кишені «недобросовісних» осіб.