Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги платників! Триває деклараційна кампанія – 2023 

опубліковано 21 квітня 2023 о 09:36

Головне управління ДПС у Миколаївській області нагадує, що наразі триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році. 

Зазначаємо, що відповідно до п. п. 49.18.4 п. 49.18 ст. 49 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) подати декларацію про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація) за 2022 рік потрібно до 1 травня 2023 року, крім випадків, передбачених розділом IV Кодексу. 

Звертаємо увагу, що з 01.01.2023 введено в дію нову форму податкової декларації, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.05.2022 № 143 «Про внесення змін до форми податкової  декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 03.06.2022 за № 593/37929.

Для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». Електронний кабінет – це найбільш популярний, захищений та безпечний електронний сервіс податкової служби. Звертаю увагу, що для подання звітів в електронному вигляді, перш за все, необхідно отримати електронний цифровий підпис для авторизації в сервісі. За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку. 

Також платники податків мають змогу повернути частину коштів у вигляді податкової знижки. Така декларація подається до 31 грудня 2023 року. Право на податкову знижку можна використати лише за наслідками звітного податкового року. Таке право не продовжується та не переноситься на наступний рік, якщо громадянин не скористався своїм правом у встановлений термін.

Шановні громадяни! Не відкладайте подання декларації на останні дні деклараційної кампанії, виконайте свій конституційний обов’язок вчасно.

Будьте патріотами своєї країни - задекларуйте доходи!