Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новоодеська ДПІ: До уваги власників нерухомого майна та земельних ділянок, які змінюють місце проживання

опубліковано 22 липня 2021 о 14:43

Новоодеська державна податкова інспекція Головного управління ДПС у Миколаївській області нагадує, що податок на нерухоме майно та земельний податок належать до майнових податків та сплачуються до місцевих бюджетів.

Фізичним особам, відповідно до Податкового кодексу України (далі – ПКУ), податкові зобов’язання нараховуються контролюючими органами щороку до 1 липня шляхом надсилання або вручення особисто платникам податкових повідомлень-рішень. Звертаємо увагу, що сплата суми майнових податків фізособами здійснюється протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Нагадуємо платникам податків-фізичним особам, що з метою впорядкування та належного нарахування податку на нерухоме майно та земельного податку з фізичних осіб громадянам, які змінюють місце проживання, належить звернутись до державної податкової інспекції за місцем попередньої прописки з метою внесення змін до особових реєстраційних даних для своєчасного отримання податкового повідомлення про сплату  відповідних податків.