Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Врадіївська ДПІ: Основні аспекти добровільного декларування розглянуто під час зустрічі з підприємцями смт Врадіївка

опубліковано 12 жовтня 2021 о 15:50

З метою всебічного інформування суспільства щодо основних положень  Закону України №1539-ІХ від 15 червня 2021року працівниками Врадіївської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області проводиться активна роз’яснювальна  робота серед  жителів громади.

Так, 12 жовтня начальниця Врадіївської ДПІ Наталія Байгер провела зустріч з місцевими підприємцями, що займаються торгівельною діяльністю. В ході зустрічі податківиця  розповіла присутнім про  спеціальне одноразове добровільне (спеціальне ) декларування  громадянами своїх активів, так звану «податкову амністію». Звернула увагу, що на кампанію спеціального декларування відведено рік – з 1 вересня 2021 року по 1 вересня 2022 року.

Податківиця акцентувала увагу, що декларант самостійно приймає рішення щодо визначення активів, які будуть зазначені ним у одноразовій (спеціальній ) декларації. Детально зупинилась на визначенні суб’єктів декларування, зокрема, хто може задекларувати активи, а кому це заборонено робити, об’єктів декларування, доповнивши виступ переліком активів, які не слід відображати в декларації. Керівниця ДПІ розповіла про ставки збору та терміни їх сплати.

Більшість питань, отриманих від платників, стосувались особливостей декларування готівкових коштів та відкриття спеціальних рахунків у фінансових установах.

Принагідно Наталія Байгер нагадала присутнім про необхідність офіційного працевлаштування найманих працівників, застосування РРО та використання електронних сервісів ДПС.

Наприкінці зустрічі присутнім роздано інформаційні матеріали (листівки, брошури) про одноразове добровільне (спеціальне ) декларування  громадянами  своїх активів.