Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Веселинівської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області роз’яснюють платникам особливості добровільного декларування

опубліковано 13 жовтня 2021 о 08:54

З метою забезпечення якісного інформування платників податків про особливості проведення кампанії з одноразового (спеціального) добровільного декларування фахівці Веселинівської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області проводять активну роз’яснювальну роботу з платниками податків.

Так, 12 жовтня відбулась чергова робоча зустріч посадових осіб інспекції з потенційними декларантами. Під час заходу платникам роз’яснено, що податкова амністія – це звільнення від відповідальності за несплату податків в обмін на добровільне декларування.

Особливу увагу присутніх звернено на те, що одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які відповідно до ПКУ є чи були платниками податків.

Платників податків зацікавили питання щодо спеціального порядку перевірок поданих добровільних декларацій. Податківці пояснили, що такі перевірки можуть бути лише камеральними, тобто проводитися лише у приміщенні контролюючого органу і виключно на підставі даних, зазначених у декларації, і можуть стосуватися виключно арифметичних і логічних помилок в декларації. Строк на здійснення перевірки – 60 календарних днів з моменту подання декларації. При чому контролюючі органи уповноважені звертатися до державних органів та використовувати відомості з державних реєстрів для отримання підтвердження реєстрації відповідних активів.

На завершення заходу платники податків подякували посадовим особам Веселинівської ДПІ за надані роз’яснення, у свою чергу, податківці нагадали громадянам про канали інформування громадян щодо податкових новацій, які доступні, як на вебпорталі ДПС України, так і на субсайті ГУ ДПС у Миколаївській області.