Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платникам податків про важливі зміни у податковому законодавстві

опубліковано 25 листопада 2021 о 12:35

Для підвищення рівня обізнаності серед платників податків щодо зручності використання електронних сервісів органів податкової служби начальницею Єланецької ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Світланою Ярмощук 22 та 24 листопада поточного року проведено ряд тематичних зустрічей. 

Під час заходів очільниця ДПІ наголосила, що на сьогодні найпопулярнішим електронним сервісом ДПС є Електронний кабінет, який забезпечує можливість реалізації платниками податків прав та обов'язків, визначених Податковим кодексом України  та нормативно-правовими актами,  що прийняті на підставі та на виконання Кодексу.

Проінформувала, що на момент запровадження Електронного кабінету кількість користувачів складала близько 0,8 млн. осіб, та на початок 2021 року кількість користувачів, склала більше 2.6 млн. осіб. Зараз уже близько 3,2 млн користувачів Електронного кабінету мають можливість використовувати понад 100 сервісів, які постійно оновлюються із урахуванням змін законодавства та удосконалюються.

Користуючись нагодою Світлана Ярмощук розповіла присутнім про запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами та зупинилась на основних аспектах «податкової амністії».

Присутні з зацікавленням обговорювали, кому необхідно подавати спеціальну декларацію. Податківицею надано ґрунтовні роз’яснення з даного питання та наголошено, що декларування стосується кожного, хто з бюд-яких причин отримував доходи та не сплачував повністю або частково податки та збори до 1 січня 2021 року. В той же час, не можуть бути декларантами малолітні/неповнолітні, недієздатні особи, особи, по відношенню до яких з боку України застосовані спеціальні економічні та інші обмежувальні санкції, та особи, які за будь-який рік, починаючи з 1 січня 2005 року, подавали або мають подавати декларації відповідно до законів у сфері запобігання корупції.

Учасники активно обговорювали питання, запропоновані податківцями.