Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новоодеські податківці зустрілись з працівниками банку – говорили про одноразове декларування

опубліковано 25 листопада 2021 о 12:36

Головним державним інспектором Новоодеської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Олегом Бринзою 23 листопада 2021 року проведено робочу зустріч із керуючою Новоодеським відділенням «Райффайзен Банк АВАЛЬ» Тетяною Верлановою щодо співпраці в частині популяризації одноразового (спеціального) декларування.

В ході зустрічі обговорено, що для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування декларант має розмістити кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі та/або банківських металах на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

Декларант звертається до банку для відкриття спеціального рахунку. Порядок відкриття, закриття, зарахування коштів на спеціальний рахунок і здійснення контролю за операціями за таким рахунком встановлюються Національним банком України.

Банк забезпечує розміщення коштів у готівковій формі та/або банківських металах для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування на спеціальному рахунку після здійснення належної перевірки особи декларанта відповідно до вимог законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Банк уживає заходів щодо встановлення джерел походження цих активів у випадках, передбачених законодавством у сфері фінансового моніторингу, після зарахування їх на спеціальний рахунок декларанта.

В ході зустрічі в приміщенні відділення банку розміщено тематичні матеріали щодо  позитивів запровадження добровільного декларування.

Податківці підкреслюють, що одноразове декларування – цивілізована легалізація активів на компромісних умовах, можливість без застережень використовувати активи у майбутньому та відчуття виконаного громадянського обов’язку.