Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Триває кампанія добровільного декларування

опубліковано 02 грудня 2021 о 15:43

Днями в Первомайській ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області проведено зустріч з платниками податків щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування. Учасники зустрічі розглянули питання щодо права декларанта подати повторно звітну одноразову (спеціальну) добровільну декларацію, якщо ним вже подавалась звітна Декларація, але сума збору, зазначена у ній, не сплачена або сплачена в неповному обсязі, внаслідок чого така Декларація була визнана не поданою.

Начальник Первомайської ДПІ зауважив, у разі несплати або сплати в неповному обсязі суми збору з одноразового добровільного декларування, зазначеної в одноразовій декларації, у встановлений строк Декларація вважається неподаною та на декларанта не поширюються передбачені  державні гарантії та звільнення від відповідальності.

Разом з тим, декларант, який має намір скористатися одноразовим добровільним декларуванням щодо належних йому активів фізичної особи, протягом визначеного періоду одноразового добровільного декларування має право добровільно подати до контролюючого органу Декларацію в порядку та за формою, встановленими центральним органом виконавчої влади.

Сергій Будурацький звернув увагу, що у разі несплати або сплати в неповному обсязі суми Збору, внаслідок чого Декларація була визнана не поданою, декларант має право подати повторно таку Декларацію, оскільки Податковий кодекс України не містить обмежень щодо подання повторної звітної Декларації.

В рамках заходу детально розглянуто порядок заповнення кожного розділу декларації, порядок роботи в Електронному кабінеті платника.