Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Врадіївській ДПІ проведено зустріч з приводу застосування РРО

опубліковано 13 січня 2022 о 16:29

Сьогодні у приміщенні Врадіївської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області відбувся практикум-тренінг з приводу використання касових апаратів у 2022 році.

Податківці роз’яснили присутнім, що 1 січня 2022 року вступили у дію норми законодавства щодо розширення сфери застосування реєстраторів розрахункових операцій. Обов’язковим застосування РРО/ПРРО стало для ФОП – платників єдиного податку ІІ-ІV груп. Можуть не використовувати РРО ФОП - платники єдиного податку I групи. Крім того, здійснювати розрахунки без застосування РРО/ПРРО мають право підприємці платники єдиного податку, що провадять роздрібну торгівлю (крім підакцизних товарів) на території села.

Учасникам заходу роз’яснено, що ФОП, які використовують спрощену систему оподаткування, не є при цьому платниками ПДВ та не здійснюють продаж технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів, виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного та напівдорогоцінного каміння, не зобов’язані вести облік товарних запасів та підтверджувати їх походження первинними документами для цілей контролю.

Під час заходу присутніх проінформовано про можливість встановлення безкоштовного програмного РРО, розробленого ДПС України.