Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Активна співпраця з бізнесом Снігурівщини

опубліковано 14 січня 2022 о 10:19

На цьому тижні начальниця Снігурівської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Наталія Дребот провела зустріч з представниками бізнесу Снігурівщини щодо податкових новацій, які очікують підприємців у 2022 році.

Податківиця звернула увагу присутніх, що з 1 січня 2022 року застосування РРО та ПРРО є обов’язковим для платників єдиного податку 2-4 груп, які здійснюють готівкові розрахунки. Водночас зазначила, що не зобов’язані застосовувати касові апарати платники єдиного податку 1 групи. Наголошено, що підприємці можуть використовувати на власний вибір класичний касовий апарат чи його аналог – програмний РРО.

«Програмне забезпечення надається безкоштовно, встановити його можна на будь-який гаджет, отже витрачати кошти на класичний касовий апарат не потрібно», – наголосила Наталія Дребот. Державною податковою службою України розроблено спеціальний відеоурок, який допоможе швидко зареєструвати програмний РРО. Платники можуть ознайомитись, з відеоуроком на вебпорталі ДПС у банері «Програмні РРО». 

«Фіскалізація при веденні бізнесу необхідна для виведення його з тіні», – наголосила посадовиця.

Наталія Дребот розповіла про Порядок ведення підприємцями обліку товарних запасів.

Також присутніх проінформовано, що до 1 вересня 2022 року триває кампанія одноразового декларування активів. Громадяни мають змогу легалізувати свої статки, при придбанні яких податки не сплачувались. До активів, які підлягають декларуванню відносяться валютні цінності, цінні папери, рухоме та нерухоме майно тощо. Для цього необхідно подати одноразову декларацію в електронному вигляді і сплатити одноразовий збір від суми задекларованих активів. З прикладами заповнення декларації можна ознайомитися на вебпорталі ДПС у банері «Одноразове добровільне декларування».