Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про порядок зміни ключів касира, який здійснює розрахункові операції з використанням ПРРО, розповідають Баштанські податківці

опубліковано 22 лютого 2022 о 15:03

Під час чергового практикуму щодо особливостей застосування РРО/ПРРО, що відбувся днями у Баштанській ДПІ  Головного управління ДПС у Миколаївській області, податківці пояснили, що суб'єкт господарювання може проводити розрахункові операції на програмному РРО самостійно або визначати уповноважених осіб (касирів).

Особа може проводити розрахункові операції на ПРРО з використанням електронного підпису такої особи (електронної печатки суб'єкта господарювання), на якого зареєстровано ПРРО, але після внесення даних про сертифікати до Реєстру програмних РРО і за умови дійсності відповідного сертифіката відкритого ключа.

При цьому розрахункові операції на ПРРО можуть проводити лише ті особи, сертифікати електронних підписів та/або печаток яких внесені до Реєстру щодо такого ПРРО.

Дані сертифікатів електронних підписів та/або печаток, які використовують ПРРО, вносять до Реєстру ПРРО на підставі поданих в електронній формі повідомлень про надання інформації щодо кваліфікованих/удосконалених сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО за формою № 5-ПРРО. Для цього передбачено електронні форми повідомлень J1391802/F1391802.