Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роботу Електронного кабінету популяризують в Миколаївській ДПІ

опубліковано 24 березня 2023 о 15:07

У Миколаївській ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області проводяться зустрічі з платниками податків в рамках проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо популяризації користування Електронним кабінетом.

Під час зустрічей працівниками ДПІ проводяться тренінги з питань отримання практичних навичок користування Електронним кабінетом платника, правильності заповнення звітності в електронному вигляді.

Податківці  зазначають, що в Електронному кабінеті створено комплексну систему захисту інформації з підтвердженою відповідністю. Такий захист інформації забезпечено відповідно до вимог нормативно-правових актів у галузі  технічного захисту інформації та засвідчено Атестатом відповідності, зареєстрованим в Адміністрації Держспецзв’язку.

Платникам наглядно продемонстровано, як за допомогою електронних ключів здійснити вхід до «Електронного кабінету платника» та які можливості надає даний сервіс. 

В ході таких зустрічей платникам пояснюють, що за допомогою «Електронного кабінету» всі послуги можна отримувати цілодобово в режимі онлайн. Так, можна сформувати та надіслати до органів ДПС електронні документи, у тому числі податкову звітність, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платниками окремих податків. Також платник може у режимі реального часу отримати доступ до особистої інформації, а саме отримати відомості про суми отриманих доходів і утриманих податків, стан поданої звітності, тощо.

Присутнім на зустрічах обов’язково вручають тематичні листівки для ознайомлення з основними аспектами функціонування «Електронного кабінету».