Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Новоодеській ДПІ надали роз’яснення щодо оформлення  ліцензії на пальне

опубліковано 24 березня 2023 о 14:15

У Новоодеській ДПІ проведено зустріч з головою фермерського господарства «Баіс» Володимиром Кікою та надано консультацію щодо обов’язковості придбання ліцензії на право зберігання пального. 

В ході зустрічі фахівцями інспекції було надано роз’яснення про умови, коли суб’єкт господарювання має право зберігати пальне без отримання дозвільних документів. Так, Законом України від 13 грудня 2022 року № 2836-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сприяння відновленню енергетичної інфраструктури України» передбачено не вважати акцизним складом приміщення або територію, у кожному з яких загальна місткість розташованих ємкостей для зберігання пального, яке використовується виключно для заправлення електрогенераторних установок, не перевищує 2000 літрів, а також приміщення, де одночасно зберігається або реалізується пальне в споживчій тарі ємністю до 5 літрів включно, отримане від виробника або особи, яка здійснює його розлив у таку тару. 

Також керівника фермерського господарства було ознайомлено з відповідною інформаційною карткою та перевагами користування електронними сервісами ДПС.