Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вознесенська ДПІ вирішує питання скорочення податкового боргу

опубліковано 27 квітня 2023 о 13:09

Начальник Вознесенської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Наталія Манжелей взяла участь у засіданні районної тимчасової комісії Вознесенської районної військової адміністрації з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій та інших соціальних виплат, на якому також були присутні керівники ДП «Дослідне господарство «Зорі над Бугом» та ДП «Радгосп «Виноградна долина». 

Учасники зібрання розглянули питання щодо проведення спільних заходів, спрямованих на погашення податкового боргу платниками податків, зареєстрованими на території громади, обговорили стан погашення заборгованостей з податків і платежів як одного з джерел наповнення місцевого бюджету.

Наталія Манжелей зазначила, що для оперативного та повного погашення заборгованості суб’єктів господарювання перед бюджетом податківцями вживаються усі заходи, передбачені чинним законодавством, постійно виставляються платіжні (інкасові) доручення для стягнення суми боргу з рахунків боржників.

У ході наради проведено предметну і принципову розмову з питань погашення заборгованості зі сплати коштів до бюджету в рахунок погашення податкового боргу підприємствами - боржниками, у ході якої напрацьовано механізм активізації цієї роботи.

За підсумками зустрічі вирішено продовжити подальшу співпрацю податкової служби та громади з питань вжиття дієвих заходів щодо збільшення дохідної частини бюджету територіальної громади, зокрема за рахунок погашення заборгованостей з податків і платежів.

Погашені податкові борги – це додаткові надходження до бюджету, які в умовах воєнного стану вкрай потрібні країні.