Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про наповнення місцевого бюджету йшлося на зустрічі у  Вітовській ДПІ

опубліковано 28 квітня 2023 о 15:11

Фахівцями Вітовської ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області проведено зустріч з представниками Шевченківської територіальної громади, під час якої обговорено нагальні питання наповнення місцевого бюджету в умовах воєнного стану.

Начальник ДПІ Світлана Архипова ознайомила присутніх з нововведеннями та змінами в податковому законодавстві, які набрали чинності у 2023 році, та нагадала, що одним з головних напрямків роботи Центра обслуговування платників Вітовської ДПІ є забезпечення сприятливих умов для платників податків щодо отримання якісних адміністративних, консультативних та інформаційних послуг.

Податківиця акцентувала увагу на зручності та доступності запроваджених ДПС України електронних сервісів, завдяки яким можна сформувати, перевірити й надіслати до контролюючих органів податкову звітність, дистанційно перевірити розрахунки з бюджетом, дізнатися про строки сплати податків, зареєструвати РРО/ПРРО, отримати консультації, а також отримати податкове повідомлення - рішення щодо сплати майнових податків тощо. У разі необхідності платникам надають кваліфіковану практичну допомогу щодо використання електронних сервісів ДПС України.  

Також керівниця ДПІ повідомила, що з 1 квітня 2023 року діє новий порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати податків, зборів, єдиного внеску. При цьому зауважила, що до 1 липня поточного року діє перехідний період, і платники можуть заповнювати платіжки за старим зразком.  

Крім того, фахівці інспекції звернули на необхідність проведення Шевченківською територіальною громадою належної інвентаризації об'єктів нерухомого майна, земельних ділянок та договорів оренди землі. 

Голова Шевченківської територіальної громади Олег Пилипенко подякував за проведену робочу зустріч та висловив побажання щодо подальшої співпраці, оскільки такі зустрічі є ефективними методами взаємодії, як для податкових органів, так і для територіальних громад. 

Окремо було наголошено, що громадянам, які у 2022 році отримували доходи не від податкових агентів, тобто з таких доходів не були сплачені податки, необхідно задекларувати вказані доходи не пізніше 1 травня поточного року.