Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Снігурівській ДПІ зустрічі з платниками податків відбуваються у форматі «Питайте – роз’яснимо!»

опубліковано 01 травня 2023 о 14:22

Фахівцями Снігурівської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Миколаївській області на постійній основі надаються консультації та роз’яснення норм діючого податкового законодавства та змін до нього.

Так, на черговій зустрічі з платниками податків головний державний інспектор Снігурівської ДПІ Світлана Кириченко роз’яснила порядок реєстрації фізичною особою-підприємцем та здійснення нею господарської діяльності з дотриманням вимог податкового законодавства.

Було наголошено, що майбутній підприємець після державної реєстрації повинен самостійно обрати систему оподаткування (спрощена чи загальна). В разі обрання спрощеної системи - подати до податкового органу заяву через електронний кабінет платника податків або в паперовому вигляді. Однією з умов реєстрації платником єдиного податку (спрощена система оподаткування) є відсутність податкового боргу з податків і зборів.

Під час зустрічі податківці звернули увагу, що при обранні одного з видів економічної діяльності КВЕД «Роздрібна торгівля алкогольними напоями і тютюновими виробами» на загальній системі оподаткування необхідно придбати ліцензії на даний вид діяльності. Також було зазначено, що суб’єкти господарювання на спрощеній системі оподаткування (друга, третя група єдиного податку) повинні проводити розрахункові операції з обов’язковим використанням реєстратора розрахункових операцій (РРО) або програмного реєстратора розрахункових операцій (ПРРО) самостійно чи через уповноважених осіб (касирів). Для підприємців загальної системи оподаткування  застосування РРО є обов’язковою умовою.

В ході зустрічі платники податків отримали вичерпні відповіді з питань, що стосуються податкового законодавства та пам’ятки щодо користування Електронним кабінетом платника податків.