Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про мінімальне податкове зобов’язання роз’яснюють у Доманівській ДПІ 

опубліковано 01 травня 2023 о 14:24

У Доманівській ДПІ на постійній основі проводиться роз’яснювальна робота з платниками податків щодо актуальних змін у податковому законодавстві.

На черговій зутрічі платникам розповіли про внесення змін до Податкового кодексу України щодо введення мінімального податкового зобов’язання. 

Фахівці інспекції зазначили, що мінімальне податкове зобов’язання – це мінімальна величина податкового зобов’язання із сплати податків, зборів, платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, пов’язаних з виробництвом та реалізацією власної сільськогосподарської продукції та/ або з власністю та/ або користуванням земельними ділянками, віднесеними до сільськогосподарських угідь, розрахована відповідно до Податкового кодексу України. 

Під час зустрічі фахівці роз’яснили платникам, хто є платником мінімального податкового зобов’язання та як розрахувати мінімальне податковео зобов’язання і додали, що платникам – фізичним особам не потрібно самостійно звітувати за мінімальне податкове зобов’язання. 

До речі, ДПС до 1 липня поточного року самостійно визначатиме розмір загального мінімального податкового зобов’язання і надсилатиме податкове повідомлення - рішення. У разі не згоди із розрахунком мінімального податкового зобов’язання громадяни мають право звернутися до податкового органу для проведення звірки даних протягом 30 днів з дня вручення податкового повідомлення рішення.