Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Первомайські податківці розповіли про податкові новації

опубліковано 01 травня 2023 о 15:21

На черговому засіданні Первомайської міської ради фахівці Первомайської ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області розповіли, що з метою врегулювання механізму сплати податків, зборів, платежів, єдиного внеску в умовах дії міжнародного стандарту ISO затверджено Порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення. 

Разом з тим зазначили, що для всіх платників запроваджено перехідний період, який надає можливість до 01 липня 2023 року при сплаті податків, зборів, ЄСВ використовувати і старий формат реквізиту «Призначення, платежу». 

Фахівці податкової також нагадали про отримання податкової знижки, про переваги подання декларації через сервіс «Електронний кабінет». 

Звернули увагу, що платники податків можуть подати через «Електронний кабінет» податкову звітність, листуватися з податковою службою, перевіряти стан розрахунків з бюджетом на наявність чи відсутність податкового боргу.