Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Новоодеській ДПІ консультють щодо заповнення реквізиту «призначення платежу»

опубліковано 03 травня 2023 о 11:09

Новоодеська ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області проводить роз’яснювальну роботу з платниками податків щодо умов для переходу української платіжної інфраструктури на міжнародний стандарт обміну платіжними повідомленнями ISO 20022, який є основою функціонування європейських платіжних систем. 

Платників податків ознайомлюють з Порядком заповнення реквізиту «призначення платежу» платіжної інструкції, який набрав чинності з 01 квітня 2023 року. 

Головний державний інспектор Вікторія Бондар під час проведення консультацій з платниками доводить до їхнього відома, що для всіх платників податків запроваджено перехідний період, який надає можливість до 01 липня 2023 року при сплаті  податків, зборів, платежів єдиного внеску використовувати і старий формат реквізиту «Призначення платежу», а також надає реквізити для сплати мінімального податкового зобов’язання. 

Кожен платник податків може дізнатися про заповнення реквізиту «призначення платежу» платіжної інструкції з Пам’ятки, яку розміщено в інспекції на інформаційному стенді.