Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Якщо не знаєте, як здійснити сплату за земельні ділянки – звертайтесь до Кривоозерської ДПІ 

опубліковано 04 травня 2023 о 08:30

Фахівцями Кривоозерської ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області активно проводиться роз’яснювальна робота серед платників податків щодо змін у податковому законодавстві. 

Так, до податкової інспекції звернулися платники податків, які отримали податкові повідомлення - рішення (далі – ППР), в яких визначено податкове зобов’язання  про сплату земельного податку з метою отримання інформації щодо зазначених в податкових повідомленнях - рішеннях земельних ділянок.

Головний державний інспектор Кривоозерської ДПІ Оксана Гнатенко надала платникам фахові роз’яснення щодо новацій податкового законодавства, зокрема, щодо здійснення сплати за землю та податку на нерухоме майно.

Під час зустрічі мова йшла про суми податкового зобов’язання, визначені у податковому повідомлені – рішенні за земельні ділянки, які знаходяться у власності/користуванні громадян.

Фахівець відмітила, що податковою адресою платника податків – фізичної особи визнається місце її проживання, за яким вона береться на облік як платник податків у контролюючому органі. При цьому, необхідно звернути увагу, що платник податків - фізична особа може мати одночасно не більше однієї податкової адреси.

Оксана Гнатенко повідомила, що строки сплати земельного податку для громадян України - 60 діб після отримання податкового повідомлення. 

Під час спілкування обговорювалися також питання погашення податкового боргу зі сплати за землю. До речі, громадяни, які є власниками землі та нерухомості, мають можливість провести звірку щодо належних їм об’єктів оподаткування та наявної заборгованості зі сплати майнових податків у будь-який зручний час відповідно до графіка роботи інспекції. 

Наприкінці зустрічі платники податків отримали практичні поради щодо порядку заповнення заяв на проведення звірки згідно з поданими правовстановлюючими документами на земельні ділянки.