Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тренінг щодо реєстрації ПРРО проведено у Баштанській ДПІ

опубліковано 12 травня 2023 о 08:20

Актуальною темою сьогодення є реєстрація ПРРО та реєстрація касира або старшого касира. 

У Баштанській ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області проведено тренінг з фізичними особами-підприємцями та надано практичну допомогу щодо реєстрації ПРРО.

Заступник начальника ДПІ Тетяна Кулик детально пояснила, що ПРРО можна зареєструвати через електронний кабінет платника за умови, що господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, повинна обов’язково перебувати на обліку в контролюючому органі за формою 20-ОПП. Заява на реєстрацію ПРРО подається за формою № 1-ПРРО «Заява про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій» (J/F1316602). 

Фахівець роз’яснила процедуру реєстрації касира, де заява подається за формою №5-ПРРО. Дані сертифікатів електронних підписів та/або печаток, що використовуються ПРРО, вносяться до Реєстру програмних РРО на підставі поданих суб’єктами господарювання в електронній формі повідомлень про надання інформації щодо кваліфікованих/удосконалених сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО за формою № 5-ПРРО.

Тетяна Кулик наголосила, що після включення ПРРО до реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій та завантаження програмного забезпечення такий ПРРО може використовуватись суб’єктом господарювання.

З покроковою відеоінструкцією «Як завантажити програмне забезпечення ПРРО Каса» можна ознайомитися на офіційному вебпорталі ДПС за адресою: Головна/БАНЕР/Програмні РРО/Відеоуроки/Як завантажити програмне рішення ПРРО Каса (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/video-lessons/).