Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як отримати довідку для уникнення подвійного оподаткування?- проконсультують у Доманівській ДПІ

опубліковано 12 травня 2023 о 08:22

Доманівська ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області повідомляє платникам податків, що будь-який платник – юридична особа, фізична особа, фізична особа-підприємець може отримати довідку - підтвердження статусу податкового резидента України у контролюючому органі за місцезнаходженням (для юридичної особи) та місцем проживання (для фізичної особи) протягом 10-ти робочих днів з моменту подання заяви такою особою за умови, що така особа є резидентом України, отримує доходи за межами України та підпадає під дію міжнародного договору України про уникнення подвійного оподаткування.

В інспекції нагадують, що платник податків може отримати довідку - підтвердження статусу податкового резидента України для уникнення подвійного оподаткування відповідно до норм міжнародних договорів за будь-який минулий рік і безоплатно.

До речі, заява подається платником податків (уповноваженим представником) до контролюючого органу за основним місцем обліку, а у разі подання заяви на отримання довідки платниками податків – фізичними особами, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання або не мають постійного місця проживання подаються до будь-якого контролюючого органу. Заяву може бути подано засобами електронного зв'язку в електронній формі.

Довідка надається за вибором платника у паперовій або електронній формі, про що він зазначає у заяві. Довідку в електронній формі платник отримує у приватній частині електронного кабінету.