Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Семінар-практикум для платників проведено у Миколаївській ДПІ

опубліковано 12 травня 2023 о 13:10

У Миколаївській ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області проведено семінар-практикум з платниками податків на тему: «Електронні сервіси ДПС для подання звітності засобами електронного зв’язку». Фахівці розповіли платникам, що найпопулярнішим сервісом і засобом для співпраці з податковою службою є «Електронний кабінет платника», який забезпечує можливість реалізації платниками податків прав та обов’язків, визначених Податковим кодексом України. 

Податківці зазначили, що за допомогою Електронного кабінету платники податків мають можливість оперативно комунікувати з податковими органами. Для платників Електронний кабінет - це не тільки можливість відправляти звітність та заяви, повідомлення, а й можливість контролювати стан розрахунків з бюджетом, тим самим не допускати виникнення заборгованості, отримувати необхідні витяги та довідки, при цьому не відвідуючи податковий орган. 

Також звернули увагу, що платник податків (фізична особа) в особистому кабінеті може сплатити податок, скориставшись однією  із запропонованих платіжних систем. Платіжне доручення автоматично заповнюється на підставі облікових даних платника та відомостей щодо рахунків для зарахування платежів до бюджету.  Презентаційні матеріали щодо сплати податків платником податків (фізичною особою) в Електронному кабінеті можна переглянути на сайті ДПС.

Учасникам практикуму було надано практичну допомогу в отриманні електронного цифрового підпису, створенні, заповненні та поданні звітності в електронному вигляді за допомогою Електронного кабінету платника податків.