Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Снігурівські податківці разом із партнерами популяризують використання РРО/ПРРО

опубліковано 25 вересня 2023 о 15:52

У рамках зміцнення партнерських відносин між податковою службою та центром надання адміністративних послуг при Снігурівській ОТГ відбулась зустріч начальниці Снігурівської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Наталії Дребот з керівником ЦНАП Олександром Корженком та фахівцями двох служб.

Під час зустрічі податківиця розповіла про реалізацію норм Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», зокрема, щодо реєстрації РРО та програмних РРО, ведення обліку товарних запасів за місцем продажу. 

Наталія Дребот наголосила, що платники можуть використовувати будь-який представлений на ринку програмний РРО залежно від своїх фінансових можливостей та функціональних потреб. При цьому податкова служба надає можливість безкоштовного встановлення програмного РРО на будь-який комп'ютер, ноутбук або ґаджет.

Норми щодо обов'язкового використання РРО або ПРРО не стосуються платників єдиного податку першої групи оподаткування та суб'єктів господарювання, які не здійснюють розрахункових операцій.

Податкова служба надає можливість безкоштовного встановлення програмного РРО на будь-який комп’ютер, ноутбук або гаджет. Оновлена версія програмного забезпечення безоплатного ПРРО від ДПС для операційних систем Android та iOS доступна за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

Також, посадовиця надала інформацію щодо особливостей отримання податкової знижки: терміни подання декларації для отримання податкової знижки, документи, необхідні для подання декларації, та категорії громадян, які можуть на неї претендувати.

Представникам центру надання адміністративних послуг запропоновано долучитися до роз’яснювальної роботи щодо обов'язкового використання суб’єктами господарювання РРО або ПРРО серед відвідувачів Снігурівського ЦНАП та надано листівки, тематичні матеріали для розміщення на стендах та у місцях масового скупчення людей.

Наприкінці зустрічі надано відповіді на запитання та рекомендовано долучитися до інформаційних ресурсів ДПС.