Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Вознесенщини інформують платників про необхідність сплати МПЗ та встановлення РРО

опубліковано 16 жовтня 2023 о 16:21

У Вознесенській ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області проводиться робота щодо сплати платниками податків мінімального податкового зобов’язання, а також щодо впровадження РРО/ПРРО.

Так, фахівцями Вознесенської ДПІ підготовлено майже тисячу податкових повідомлень - рішень щодо мінімального податкового зобов’язання (МПЗ), найбільше з яких адресовані платникам Олександрівської ОТГ.

Податківці передали представнику Олександрівської ОТГ реєстри мінімального податкового зобов’язання для інформування платників про необхідність сплати МПЗ. Якщо за результатами звірки виявлено розбіжність між даними контролюючого органу та даними підтвердженими платником податку, на підставі оригіналів відповідних документів, контролюючий орган протягом 10 днів, наступним за днем завершення звірки, зобов’язаний скасувати таке повідомлення - рішення та надіслати платнику нове податкове повідомлення  - рішення.

Також податківці продовжують роботу з платниками податків щодо реалізації норм Закону України від 30.06.2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», зокрема, щодо реєстрації РРО та програмного РРО, ведення обліку товарних за місцем продажу запасів. 

Платників поінформовано, що поновлено відповідальність за порушення вимог Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».