Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Електронні сервіси в допомогу платникам податків – наголошують у Вітовській ДПІ

опубліковано 19 грудня 2023 о 14:35

Фахівці Вітовської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області щоденно проводять роз’яснювальні заходи для платників податків з питань використання електронних сервісів та застосування РРО/ПРРО.

Так, під час зустрічей з фізичними особами-підприємцями податківці розповідають про обов’язок суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахунок з покупцями за товари чи послуги готівкою, з 01 січня 2022 року використовувати реєстратори розрахункових операцій або програмні реєстратори розрахункових операцій. 

Також особливу увагу звертають на відновлення з 01.10.2023 відповідальності за незастосування торгівцями РРО чи невидачі фіскального чека. Як альтернативу традиційним РРО фахівці інспекції рекомендують при виборі програмного РРО обирати забезпечення від ДПС, адже воно безкоштовне, як і подальше його встановлення та обслуговування. 

Окрім цього, податківці інформують платників про можливість використання сервісу «Електронний кабінет платника податків» та мобільного застосунку «Моя податкова», за допомогою яких в режимі реального часу можна листуватися з податковою службою, дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, зокрема, декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки, сплатити податки до бюджету, поінформувати про факти ухилення від сплати податків.   

Не оминають увагою і питання легалізації праці найманих працівників, зазначаючи, що офіційне працевлаштування є гарантією соціальних, економічних, трудових та інших прав працівників. 

Фахівці Вітовської ДПІ закликають платників податків до максимального використання електронних сервісів ДПС та своєчасної сплати податкових зобов’язань.