Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Використанню електронних сервісів та застосунку «Моя податкова» присвячено чергову зустріч з платниками податків у Вітовській ДПІ

опубліковано 17 січня 2024 о 13:24

У Вітовській ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області відбулась зустріч заступниці начальника інспекції Інни Островської з платниками податків, яка присвячена електронним сервісам ІТС «Електронний кабінет платника податків» та мобільному застосунку «Моя податкова». 

Посадовиця повідомила, що понад 130 електронних сервісів «Електронний кабінет платника податків» забезпечують можливість реалізації платниками податків прав та обов’язків, визначених податковим законодавством, та на практиці продемонструвала, як надсилати податкову звітність в електронному вигляді; як отримати інформацію щодо стану розрахунків з бюджетами; як провести звірку щодо об’єктів оподаткування. 

Зазначила, що для зручності платників ДПС запроваджено безкоштовний мобільний застосунок «Моя податкова», який доступний громадянам та може бути завантажений на телефони як на платформі Android, так і  iOS. Ознайомила присутніх з сервісами мобільного застосунку та показала приклади практичного  їх використання.  

Інна Островська поінформувала про можливість використання презентаційних та інформаційних матеріалів щодо можливостей Електронного кабінету, розміщених на вебпорталі ДПС у розділі «Онлайн-навчання» (https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/e-kabinet/.

Закликала платників активно використовувати комунікаційну податкову платформу ГУ ДПС у Миколаївській області для оперативного вирішення нагальних питань. Для цього створено електронну скриньку (mk.ikc@tax.gov.ua), на яку представники бізнесу та громадськості можуть звернутися з питань щодо застосування податкового та іншого законодавства, контроль за виконанням якого покладено на органи Державної податкової служби України, а також з пропозиціями щодо проведення необхідних заходів за участі податківців Миколаївщини.