Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Миколаївська ДПІ: Проведено зустріч з представниками ОТГ

опубліковано 26 березня 2024 о 14:19

Днями очільниця Миколаївської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Олена Петровська разом з фахівцями податкової інспекції провела робочу зустріч з головою Радсадівської ОТГ Юрієм Піньковим в рамках інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році, нарахування земельного податку та мінімального податкового зобов’язання.

Податківиця поінформувала, що для платників податків - фізичних осіб, у яких у власності та/або користуванні (оренді, суборенді, емфітевзисі, постійному користуванні) є земельні ділянки, віднесені до сільськогосподарських угідь, вводиться поняття мінімального податкового зобов’язання (далі - МПЗ). 

Посадовиця звернула увагу на те, що платниками податку до бюджету сплачується лише позитивне значення різниці між сумою загального МПЗ та сумою сплачених протягом податкового (звітного) року податків, зборів, платежів, пов’язаних з виробництвом та реалізацією власної сільськогосподарської продукції та/або з власністю та/або користуванням земельними ділянками, віднесеними до сільськогосподарських угідь. 

Також, під час зустрічі податківці розповіли про порядок подання податкової декларації про майновий стан і доходи; категорії платників податку на доходи фізичних осіб, які мають подавати річну податкову декларацію; граничні строки подання декларації та сплати податкових зобов’язань тощо. 

Наголосили, що фізичні особи, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за 2023 рік, податкову декларацію можуть подавати протягом поточного року.