Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Яким чином подається податкова декларація про майновий стан і доходи? - роз’яснює Центральна ДПІ  

опубліковано 26 березня 2024 о 14:23

Під час зустрічі у Центрі обслуговування платників Центральної ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області заступниця начальника відділу податкових сервісів та звітності Центральної ДПІ Світлана Стефанишин роз’яснила платникам особливості подання податкової декларації про майновий стан і доходи. 

За словами фахівчині, платник податків самостійно обирає спосіб подачі податкової декларації про майновий стан і доходи - особисто або уповноваженою особою; поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання; засобами електронного зв’язку в електронній формі. 

Для зручності платників податків ДПС в особистому Електронному кабінеті платника податків розміщено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», що надає можливість часткового автоматичного предзаповнення декларації на підставі даних Державного реєстру фізичних осіб – платників податку та відомостей про обʼєкти нерухомого чи рухомого майна.

Електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи»  дозволяє сформувати податкову декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т. ч. для використання права на податкову знижку.