Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Онлайн - сервіси від ДПС: як ними користуватися? - навчають в Арбузинській ДПІ

опубліковано 11 квітня 2024 о 09:06

В Арбузинській ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області під час проведення тренінгів для платників податків спеціалісти інформують про використання електронних сервісів ДПС та подання звітності онлайн. 

Фахівці ДПІ наголошують, що для ефективної взаємодії з органами ДПС фізичні та юридичні особи використовують Електронний кабінет платника податків (http://cabinet.tax.gov.ua), в якому зосереджено більшість послуг, які можна отримати під час офлайн відвідування податкової інспекції. 

На черговому тренінгу платникам наглядно продемонстровано, як за допомогою електронних ключів здійснити вхід до «Електронного кабінету платника податків» (далі – Електронний кабінет) та які можливості надає даний сервіс. У ході зустрічі роз’яснено, що за допомогою Електронного кабінету всі послуги можна отримувати цілодобово в режимі онлайн. Так, можна сформувати на надіслати до органів ДПС електронні документи, у тому числі податкову звітність, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платниками окремих податків тощо. 

В інспекції нагадують, що робота в приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг, а також через офіційний вебпортал ДПС.