Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Декларація про майновий стан і доходи: кому, як і коли подавати? – роз’яснли у Снігурівській ДПІ

опубліковано 25 квітня 2024 о 16:22

У Снігурівській ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області нагадали платникам податків, що 01 травня 2020 року закінчується кампанія декларування доходів, отриманих у 2023 році.
Під час проведення зустрічей та надання роз’яснень платникам податків фахівці інспекції постійно роз’яснюють, що воєнний стан не звільняє платників податків - фізичних осіб від подання декларації про майновий стан і доходи.

Так, головний державний інспектор ДПІ Андрій Дмитренко пояснив, що декларуванню підлягають усі доходи, отримані у 2023 році, та з яких не утримувались належні суми податків і зборів (в тому числі і такі доходи як прощення кредитів, отримання дарунків, набуття спадщини та інші). 

Податківець нагадав про категорії громадян, що звільняються від такого обов’язку (наприклад, малолітні громадяни, заарештовані, полонені), та озвучив способи подання декларацій.

Андрій Дмитренко підкреслив, що податківці завжди надають практичну допомогу кожному платнику, який звертається за роз’ясненнями чи консультаціями з питань подання декларацій.

Крім того податківці Снігурівської ДПІ провели тренінг для платників щодо подання декларацій за 2023 рік через Електронний кабінет платника податків в окремому розділі «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який має функцію попереднього заповнення (облікові дані платника, відомості про доходи та об’єкти рухомого (нерухомого майна)).