Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про роботу податкових сервісів розповіли у Миколаївській ДПІ

опубліковано 06 травня 2024 о 10:41

Очільниця Миколаївської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Олена Петровська зустрілась з головою Радсадівської  ОТГ Юрієм Піньковим та роз’яснила, як користуватися Електронним кабінетом платника податків та мобільним застосунком «Моя податкова».

Олена Петровська наголосила на перевагах електронних сервісів ДПС, які постійно розширюються і удосконалюються. Для зручного і швидкого отримання послуг податківиця радить користуватися Електронним кабінетом платника податків. За допомогою даного сервісу платники мають можливість дистанційної роботи  в режимі онлайн, зокрема подати та переглянути подану звітність, перевірити стан розрахунків з бюджетом, зареєструвати програмний РРО. Доступ до приватної частини «Електронного кабінету» надається після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг або через Інтегровану систему електронної ідентифікації - id.gov.ua (MobileID та BankID).

Олена Петровська зазначила, що для зручності платників податків запроваджено безкоштовний мобільний застосунок «Моя податкова. Сервіси застосунку надають можливості: отримання інформації про адресу реєстрації, об’єкти оподаткування, борг та отримані ППР, направлення запиту на отримання відомостей про суми виплачених доходів та отримання відомостей про суми виплачених доходів, подання Податкової декларації про майновий стан і доходи (податкова знижка), перегляд інформації про стан розрахунків з бюджетом тощо.

Керівниця ДПІ під час бесіди з Юрієм Піньковим запропонувала приєднатись до користувачів мобільного застосунку «Моя податкова». Цей застосунок можна завантажити на телефони, як на платформі Android (http://play.google.com/store/apps/details?id=my.tax.gov.ua), так і iOS (http://t1p.de/lgu5a), він є простим і зручним інструментом для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем.