Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Вітовській ДПІ провели практикум для платників

опубліковано 06 травня 2024 о 10:55

У Вітовській ДПІ ГУ ДПС у Миколаївської області проведено практикум для платників з питання отримання реєстраційного номеру облікової картки платника податків дітям до 14 років. 

Головна державна інспекторка ДПІ Марина Мельник поінформувала присутніх, що фізична особа незалежно від віку, яка не включена до Державного реєстру фізичних осіб - платників податків, зобов’язана особисто або через представника подати до відповідного податкового органу облікову картку фізичної особи - платника податків за формою № 1ДР. Облікові картки № 1ДР малолітніх осіб до 14 років подаються одним із батьків за наявності свідоцтва про народження дитини та документа, що посвідчує особу одного із батьків (усиновителя, опікуна, піклувальника). Разом з обліковою карткою № 1ДР (яка водночас є заявою для реєстрації у Державному реєстрі) необхідно пред’явити документ, що посвідчує особу, який містить необхідні для реєстрації реквізити (прізвище, ім’я, по-батькові, дату народження, місце народження, місце проживання, громадянство). 

Марина Мельник повідомила, якщо свідоцтво про народження дитини видане не українською мовою, подається його засвідчений переклад українською мовою. 

Документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі - картка платника податків, надається протягом 3-х робочих днів з дня звернення до податкового органу за місцем проживання фізичної особи.